17. mai bakst uten egg, melk, soya, gluten osv.

Siden tiden ikke strakk til, og jeg ikke fikk på plass de kakeoppskriftene jeg hadde planlagt å få ut på bloggen før 17. mai, samler jeg kake og dessert oppskriftene mine i et innlegg til inspirasjon til planlegging av den store dagen.

Alle oppskriftene nedenfor er uten egg, melk, soya, hvete og tilsatt hvitt sukker. Bare en av dem inneholder nøtter, og det er bare kanelbollene som inneholder gluten. Så om du trenger en allergivennlig kake til den store dagen, så finner du den her.

Jeg er veldig glad i ostekaker og fromasj kaker. Ser at det ikke er noen ostekaker som har funnet veien til bloggen enda, må nok gjøre noe med det snart, men det er to kaker med bringebærfromasj tilgjengelige. Begge uten det meste, den ene er til og med vegansk, siden jeg har brukt agar agar i stedet for gelatin.

Bringebærfromasj kake
Vegansk bringebærdrøm

Bringebærefromasj kake med nøttebunn finner dere oppskrift på her. Og vegansk bringebærdrøm finner dere oppskrift på her.

Sjokoladekake med moreller

Sjokoladekake er alltid en vinner, og her finner dere den eneste varianten på bloggen. Må vist få lagt ut flere av de også.

Dronning Maud

En dessert hører også med. Oppskriften til Dronning Maud finner dere her.

Hos oss er ikke et kakebord komplett uten søt gjærbakst, så kanelboller blir ofte servert sammen med kakene. Oppskriften finner du her.

Håper dette gir litt inspirasjon til en allergivennlig feiring. Håper dere får en flott feiring.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *