Denne sjokoladekaken er den beste jeg har spist på mange år. Jeg har hatt utallige forsøk på sjokoladekaker. Mange har blitt gode, men jeg har allikevel ikke vært helt fornøyd.
Jeg syns det har vært vanskelig å få til glasur uten sukker. Melis har jo en viktig rolle for å få riktig konsistens, og når jeg da bytter det ut med flytende søtning så blir jo alt feil. Så denne gangen gjorde jeg som de gjør i matindustrien, jeg brukte tapioka for å få den konsistensen jeg vil ha.
Det som er genialt med å bake kaker uten egg, er at man slipper pisking av eggedosis. Man bare rører ingrediensene sammen. Så da kan man bake kake tidlig en søndags morgen uten å vekke opp hele huset.
Ingredienser kake
160 g sikta spelt / 120 g Jytte Original
3 ss bakekakao
200 g kokosblomstsukker
1 1/2 ts vaniljepulver
2 ts bakepulver
1 ts natron
150 g melkefri margarin
1 1/2 dl vann
1 ss eplecidereddik
3 ss kokosyoghurt
Ha alt det tørre i en bakebolle. Smelt margarinen i en lite gryte sammen med vann. Ha alt det våte over i bakebollen i visp sammen med ballongvisp til en klumpfri røre.
Ha røren over i en liten langpanne (ca. 20 * 30 cm.) kledd med bakepapir.
Stekes på 180 grader i ca. 20 minutter.
La kaken avkjøle før du har på glasur.
Ingredienser glasur
150 g melkefritt smør
75 g agavesirup
2 ss bakekakao
2 ss tapioka mel
Ha alt i en bolle og pisk.
Bre glasuren over den avkjølte kaken.

Alt kjøpt på vanlig dagligvarebutikk.
Agavesirupen står sammen med lønnesirup og vanlig sirup.
Tapioka mel fant jeg i hyllen med økologiske bakevarer på en Coop Mega butikk. Viss du ikke finner i din dagligvarebutikk er jeg ganske sikker på at du finner det på helsekostbutikk.