Langtidsheva hamburgerbrød med spelt

Det er faktisk flere år siden jeg har spist hamburger med brød. Egentlig trives jeg godt med søtpotet fries eller ovnsbakt søtpotet og salat som tilbehør til hamburgeren. Men forrige uke bestemte jeg meg for at jeg ville ha hamburger med hamburgerbrød, så da måtte jeg i gang å bake selv.

Du verden så godt det var! Det ble tommel opp fra hele gjengen rundt bordet. Hamburger med ferskt hamburgerbrød på en helt vanlig ukedag.

Deigen laget jeg kvelden før, og satte den i kjøleskapet fram til et par timer før middag. Da ble deigen tatt ut av kjøleskapet og satt på kjøkkenbenken. Etter en time i romtemperatur delte jeg deigen og trillet «boller» som jeg klemte litt flate. De fikk heve oppå oppvarmet ovn i en god halvtime, før de gikk inn i ovnen.

Rykende ferske halvgrove hamburgerbrød nesten uten gjær. Nam!

Ingredienser
75 g melkefritt margarin/smør
2 1/2 dl plantemelk
1/2 ts gjær
1/2 ts salt
200 g sammalt spelt (finmalt)
150 g sikta spelt

Sesamfrø til pynt

Smelt margarinen/smørret og bland det med kald plantemelk. Ha de tørre ingrediensene i en bolle og hell melkeblandingen over. Bland godt sammen / elt med slikkepott til deigen henger godt samme og slipper bollekanten.

Ha plast eller lokk på bollen og la den stå i kjøleskapet. Ta bollen ut av kjøleskapet et par timer før de skal servers og la den stå i romtemperatur i ca. 1 timer. Del deigen i 6 emner og trill ut boller som du klemmer litt flate. La dem heve på et lunt sted i ca. en halvtime. Pensle med vann og strø på litt sesamfrø.

Stekes på 225 grader i ca. 15 minutter. Avkjøles litt på rist før servering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *