At jentene mine får med seg god og næringsrik niste på skolen er like viktig for meg nå når de går på videregående, som det var når de gikk på barneskolen.
For at de i det hele tatt skal ta med seg niste må det være lettvint å ha med, og smake godt. Hos oss fungerer det best når jeg lager opp store porsjoner med noe og fryser det ned i porsjonspakninger, slik at det er kjapt å hente i fryseren på morgenen. I løpet av skoledagen tiner maten og smaker nesten nybakt.
Matmuffins har vært en favoritt lenge. For noen år siden måtte jeg kutte eggene, og det ligger allerede to oppskrifter på bloggen på matmuffins uten egg – men så ble det plutselig sånn at vi trengte en oppskrift som er glutenfri også. Matpakke muffins uten egg, som jeg la ut oppskriften på først er også glutenfri, men det hadde jeg glemt når jeg laget denne. Men det er jo fint å ha flere alternativer.
I denne oppskriften har jeg brukt Helios sine glutenfrie bakemikser. Er glad for at jeg har funnet denne mørke bakemiksen så jeg får laget den glutenfrie maten litt grovere. Glutenfri mat blir ofte veldig lys og med mye stivelse, uten så mye næring. Det beste av alt er at disse bakemiksene er uten bokhvete og nesten uten mais – hvilket betyr at jeg også kan spise dem. Det er jo praktisk at alle kan spise det samme av og til…
Ingredienser
150 g Helios lys bakemiks
150 g Helios mørk bakemiks
75 g glutenfrie havregryn
1 ss oregano
2 ts bakepulver
1 ts natron
4 1/2 dl plantemelk
1/2 dl rapsolje
2 store ss vegansk naturell yoghurt
1 ss eplecidereddik
2 gulrøtter
1 brokkolistilk
200 g skinkebiter
Skrell og rasp/hakk grønnsakene slik at de er klar.
Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle. Bland sammen de våt ingrediensene og ha de over de tørre. Rør sammen med en ballongvisp til en glatt røre. Ha grønnsakene og skinkebitene oppi, og rør sammen.
Fordel røren i 9 store muffinsformer.
Stekes på 225 grader i ca. 15 minutter (bruker du små muffinsformer forkorter du steketiden).