Glutenfrie julegeiter

Alle de årene jeg spise glutenfritt savnet jeg julegeiter. Jeg innbilte meg at det karakteristiske smaken kom fra rugmelet, og tenkte derfor at det ikke var noe poeng i å prøve å lage det glutenfritt. Når jeg så begynte å spise spelt og rug igjen, fant jeg ut at det er anis og sirup som gir mest av smaken. Så når datteren min spurte om jeg kunne lage julegeiter snart, så tenkte jeg at det var verd et forsøk å få til en glutenfri variant til henne.

Som tenkt så gjort. Lysere på fargen enn de vanlige, men myke og saftige i konsistens, og med smaken av anis og sirup.

Ingredienser
50 g melkefri margarin
3 dl plantemelk
2 ss kokossirup
1/2 pk tørrgjær
25 g kokosblomstsukker
1/2 ts malt anis
1 ts fiberhusk
225 g Schare mix B
25 g Jytte Original

Smelt margarinen i en liten gryte på svak varme. Tilsett plantemelk og kokossirup, og varm til det er fingervarmt. Ha det over i en bakebolle og tilsett gjær, kokosblomstsukker og anis. Bland godt sammen ført du har oppi melet og fiberhusk. Rør først sammen med en slikkepott, når deigen begynner å henge sammen kan du fortsette og kna med hendene. Kna til deigen blir smidig. Dekk bollen med plast eller klede, og la den heve til dobbel størrelse (ca. 1 time).

Når deigen er ferdig hevet tømmer du den over på et melet bord (jeg bruker Jytte Original til utbaking). Delt deigen i to og rull ut pølser. Del hver pølse i 4 emner og rull avlange boller, legger dem over på et stekebrett med bakepapir. Etterhev i cirka en halvtime.

Klipp et hakk i ene enden av «bollene», slik at de ser ut som geitehover. Pensle med plantemelk og stek midt i ovnen på 225 grader i 10 – 12 minutter. Avkjøles på rist med klede over.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *