Til søndags brunsj er vi glad i ciabatta. Sprø skorpe, og myke og luftige inni. Vi serverer dem med chili aioli, salat, kylling, bacon og tomat. Nesten som club sandwich, men med ciabatta i stedet for brød.
Når man skal servere nybakt gjærbakst til dagens første måltid er det veldig praktisk med langtidsheving, så slipper det å gå flere timer fra man står opp, til maten er klar. Det er fort gjort å røre deigen sammen kvelden før, så er det bare å forme og etterheve før de skal stekes søndag morgen.
Ingredienser
200 g Schaer mix B
1 ts fiberhusk
1/2 ts tørrgjær
1/2 ts salt
2 1/2 dl romtemperert vann
Ha alle ingrediensene i en bakebolle og rør det kjapt sammen til en klissete, men jevn deig. Dekk bakebollen med lokk eller plast, og la den stå på benken til neste morgen (minst 12 timer).
Neste morgen hvelves deigen over på et melet bakebord. Bruk godt med mel. Klem/dra deigen ut til et rektangel. Brett 1/3 av deigen over midten, gjør så det samme på andre siden. Du får da en pølse. Del pølsen i fire biter som du setter på bakepapirkledd bakebrett. La heve i ca. 45 minutter.
Stekes på 225 grader i 15-20 minutter. Avkjøles på rist.