Havreflarn uten egg

Det er så kjedelig at det er egg i de fleste julekakene, også de man ikke tror det trenger å være egg i. Heldigvis er det mulig å få til de fleste like godt uten egg, man må bare eksperimentere litt – og da tar julebaksten litt lenger tid. Det går jo litt tid når man skal bake den samme julekaken på flere forskjellige måter. Min første versjon av havreflarn smakte litt sunnere enn vanlige mente den ene datteren min – det kunne jeg ikke ha noe av. Nå smaker de ikke så sunt lenger (men de er i alle fall litt sunnere enn vanlige havreflarn).

Disse er ikke bare uten egg, de er også uten melk og raffinert sukker. De er veganske, og med glutenfrie havregryn er de glutenfrie. Med andre ord vil de aller fleste kunne spise disse. Og det er jo hyggelig når man dekker julebordet.

Ingredienser
100 g ghee eller melkefri margarin
50 g agavesirup eller lønnesirup
100 g havregryn
50 g havremel
50 g kokossukker
1 ts bakepulver
1/2 ts vaniljepulver
1/2 ts salt

Smelt ghee eller melkefri margarin.

Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Hell over smeltet ghee/melkefri margarin og agavesirup, og bland det godt sammen.

Sett små topper på bakepapirkledd stekebrett med teskje. Det må være god plass mellom toppene, da de flyter mye ut under steking.

Stek på 175 grader varmluft i 5-7 minutter.

La avkjøle litt på stekebrettet før de flyttes over på rist for å avkjøles helt.

Oppbevares i tett boks.

TIPS!
Jeg lager mitt eget havremel ved å kjøre havregryn i en blender. Jeg lager opp en stor dose når jeg først er i gang, å lagrer det i en glasskrukke. Så er det lett tilgjengelig når jeg trenger det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *