Blomkålsuppe

Denne blomkålsuppa er uten både melk, egg og gluten, men er på ingen måte vassen eller tynn av den grunn. Den er kremet og fyldig – og veldig mettende.

Ved å kjøre suppa glatt med stavmikser trenger man ikke verken egg eller jevning for å få god konsistens.

Siden jeg liker litt blomkålbuketter i suppa koker jeg noen av dem for seg selv, så jeg kan tilsette dem når suppa er kjørt glatt. Skal suppa serveres til kresne barn som ikke «liker» blomkål kan man med fordel mose alt.

Vi topper med bacon som jeg sprøsteiker i ovnen på 200 grader, og serverer hvitløksbrød til. Her kan man bruke gammalt brød eller rundstykker som har blitt tørre, ha på smør og litt hvitløk, og steike dem i ovnene et par minutter – ingen vil merke at de ikke er ferske.

Ingredienser
2 blomkål
1 løk
2 fedd hvitløk
5 dl hønsekraft/buljong
5 dl vann
3 dl Gryr fløteerstatning
Litt olje til steking
Salt, pepper og muskattnøtt

Skjær buketter av 3/4 av en blomkål og legg dem i en gryte og kok dem møre. Resten av blomkålene – inkludert stilken – kuttes opp i små biter og legges til side.

Hakk løk og hvitløk og fres dette sammen med litt olje i en tykkbundet gryte. Når løken er blitt varm tilsettes blomkålbitene, kraft, vann og Gryr fløteerstatning.

La det småkoke til blomkålen er mør, ca. 20 minutter. Kjør suppa glatt med stavmikser. Smakt til med krydder.

Tilsett de ferdig kokte blomkålbukettene.

Vi serverer suppa med sprøstekt bacon og hvitløksbrød.

2 thoughts on “Blomkålsuppe

  1. Takk for oppskrift uten melk da mitt barnebarn ikke tåler melkeprotein. 🤗

Legg igjen en kommentar til Annie K. Rise Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *