Brokkolisalat

Jeg blir stadig mer og mer glad i grønnsaker. Jeg er, som de fleste av oss, vokst opp med kokte grønnsaker til middag – det syns jeg blir litt kjedelig i lengden, det er så mye annet man kan gjøre med grønnsakene. Jeg prøver stadig ut nye spennende ting, og i dag dro jeg fram oppskriften på brokkolisalat som jeg laget i fjor sommer.

De fleste brokkolisalater jeg har sett oppskrift på inneholder nøtter og rømme. For å tilpasses til mitt kosthold er nøttene byttet ut med frø, og rømmen med Oatly iFraiche. Om jeg hadde trengt glutenfri versjon hadde jeg brukt naturell vegansk yoghurt i stedet for Oatly iFraiche. Siden vi tåler eggeplomme i små mengder velger jeg å bruke vanlig majones, det er masse gode næringsstoffer i egg, så det er greit å få med seg det en kan. Men for å kutte egget helt går det fint å bruke vegansk majones. Ellers kan også honning byttes ut med lønnesirup om du ønsker en vegansk versjon.

Brokkolisalat er glimrende tilbehør til grillmat. Men er også godt til annet. I dag ble den servert sammen med svinefilet surra i bacon og ovnsbakte båtpoteter.

Ingredienser
En brokkoli
50 g solsikkefrø
50 g gresskarkjerner
50 g tranebær/rosiner
5 ss Oatly iFraiche
5 ss majones
Saft av 1/2 sitron
1 stor ss honning
1/2 ts pepper
1/2 ts salt

Start med å skjære små buketter av brokkolien. Det er bare bukettene du skal bruke i salaten, stilken kan du ta vare på til å bruke i noe annet, f.eks. smoothie eller sammen med andre ovnsbakte grønnsaker.
Bland brokkolibukettene, frøene og tranebærene/rosinene i en stor bolle. I en mindre boller rører du sammen resten av ingrediensene som utgjør dressingen. Hell dressingen over brokkoliblandingen. Dekk til bollen, og la den stå i kjøleskapet minst en timer før det serveres, slik at smakene får sette seg litt.

One thought on “Brokkolisalat

Legg igjen en kommentar til Inger Lise Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *