Juledessert nr. 1 må vel være riskrem. Så til tross for at ikke alle i familien spiser verken riskrem eller grøt står riskrem på bordet hos oss hver julaften. De som ikke spiser riskrem får sitronfromasj. Og vi har selvfølgelig mandel i begge dessertene. Som tilbehør har vi verdens beste og enkleste jordbærsaus, det passer like godt til sitronfromasj som til riskrem.
Ingredienser til riskrem
Ca. 500 g melkefri grøt
2 dl Gryr matfløyel
2 ts honning
1/2 ts vaniljepulver
Pisk krem av Gryr matfløyel, honning og vaniljepulver. Bland kremen sammen med kald grøt. Sett kaldt fram til servering.
Ingredienser til jordbærsaus
500 g jordbær (jeg bruker frosne)
2 ss honning
Tin jordbærene viss de er frosne. Ha de så i en beholder til stavmikseren sammen med honning, kjør med stavmikseren til en glatt saus.
TIPS!
Begge deler gjøres enkelt vegansk med å bytte ut honning med annen søtning, f.eks. agavesirup.