Fiberrike energikuler

Energikuler er gode å ha med på tur, spise sammen med en kopp kaffe/te, eller når du bare rett og slett har lyst å kose deg. De er et bedre alternativ enn snop som det bugner over av særlig nå som vi nærmer oss påske. De tilfredsstiller ikke bare søtsuget, men gir i tillegg masse god næring. Dessuten metter de også, slik at du unngår å spise for mye annet.

For et par år siden kom jeg over en oppskrift med energibarer med kikerter som en av ingrediensene. Jeg har laget det noen ganger, og likte det godt, men som alltid får jeg en ide om hvordan jeg kan gjøre det annerledes. Har sysla med tanken på å få litt appelsinsmak i dem, så da satte jeg i gang.

Jeg bruker en hel skrelt appelsin i deigen/massen, ikke bare saften som er vanlig. Dette gjør jeg fordi det er enklere, dessuten får jeg med fibret fra appelsinen også på denne måten. Fiber er bra for fordøyelsen og de gode bakteriene som bor i tarmen og vedlikeholder den. Så hvorfor la fiber gå til spille. I tillegg til fibret fra appelsinen får du har mye god fiber fra både dadler og ikke minst kikerter. Dessuten er også kokos og havregryn fulle av fiber. Dette blir en fest for magen! (på en god måte altså)

Ingredienser
1 pakke (230 g) hermetiske kikerter
200 g dadler uten stein
1 appelsin
100 g tahini
3 ss kokosolje
3 ss kakao
2 ts malt ingefær
1 klype himalayasalt
150 g kokos
350 g havregryn

Skall av 1 appelsin
100 g mørk melkefri sjokolade
1 ts kokosolje

Tøm av laken fra kikertene og skyld dem godt med kaldt vann og la de renne av seg. Ta stein ut av dadlene, er dadlene blitt litt uttørket kan du la dem ligge litt i lunket vann. Riv skallet (zest) av appelsinen og ta vare på det. Skrell så appelsinen.

Legg den skrelte appelsinen, kikertene, dadlene, tahini, kokosolje, kakao, ingefær og himalayasalt i en blender. Kjør det sammen til en glatt masse. Her trenger du en kraftig blender. Ha massen over i en bakebolle og tilsett og rør inn kokos og havregryn. Jeg tilsetter litt og litt, da er det enklere å røre inn, og du har muligheten til å justerer slik at massen ikke blir for kompakt.

Dekk til bollen og sett i kjøleskapet ca. en time.

Ta bollen ut av kjøleskapet og trill kuler av massen. Sett så brettet med kuler i kjøleskapet eller fryseren en halvtime eller mer.

Smelt sjokoladen over vannbad sammen med kokosoljen. Rør inn appelsinskallet. Ta kulene ut av fryser/kjøleskap og hell sjokoladeblandingen over.

La sjokoladen stivne – og nyt.

Kulene oppbevares i lufttett beholder i kjøleskap eller fryser. Holder seg fint i kjøleskapet en uke.

TIPS!
Har du ikke tahini kan du bruke peanøttsmør eller annet nøttesmør i stedet.

Kikertlaken kan du bruke til å lage sjokolademousse. Tilsett gjerne litt appelsinzest for en «påskete» vri.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *