Kjøleskapsgrøt er kald grøt som vanligvis er laget med havregryn. Derfor er det lett å tenke at om man ikke kan spise havre, så kan man heller ikke lage kjøleskapsgrøt. Men havre kan erstattes også her.
I denne oppskriften har jeg brukt hirseflak som erstatning for havregryn. Men om du kan fint bruke f.eks. bokhveteflak i stedet, evt. en blanding. Prøv deg fram til du finner det du liker best.
Jeg har hampfrø i denne oppskriften, fordi jeg syns det smaker godt, og det tilfører ekstra næring og proteiner. Om du ikke har hampfrø kan du f.eks. erstatte det med litt hakkede nøtter, eller bare utelate det.
Ingredienser
2 ss chiafrø
4 ss hirseflak
1 ss hampfrø (kan sløyfes)
1/2 ts vaniljepulver
1 1/2 dl kokosmelk
1 dl plantedrikk
Bland alt sammen i en skål eller glasskrukke. Ha på lokk og sett i kjøleskapet minst en time, gjerne over natten.
Topp med det du liker av bær, frukt, kokosflak, nøtter osv. like før servering.
Nyt!
TIPS
For variasjon kan du bytte ut vaniljepulveret med kanel og/eller annet krydder.
Lag gjerne en større porsjon når du først er i gang, så har du frokost/lunsj klar til flere dager. Den kan oppbevares i kjøleskapet i opptil en uke.