Blomkålris er et enkelt og godt tilbehør til middag. Enten du unngår ris for å få ned mengden karbohydrater, eller du bare ønsker å øke andel grønnsaker på tallerken, er det et ypperlig alternativ.
Det er enkelt å lage. Her presenterer jeg grunnoppskriften, men du kan gjerne tilsette krydder, urter eller løk etter hva du liker for å variere smak. Du kan også bytte ut blomkålen med brokkoli, eller bruke en kombinasjon av blomkål og brokkoli.
Ingredienser
1 stk blomkål
1 fedd hvitløk
Olje til steking
Del blomkålen i små biter, også stilken. Noen bruker grovt rivjern til dette, andre bruker kjøkkenmaskin. Jeg deler blomkålen med kniv på et skjærebrett. Jeg syns det blir for mye søl med rivjern, og med kjøkkenmaskin syns jeg det blir for små biter.
Finhakk hvitløken og bland den sammen med blomkålen.
Varm litt olje i en panne på middels høy varme og ha blomkålen og hvitløken over. Rør jevnlig til blomkålen er mør, ca. 10-15 minutter.
Serveres i stedet for ris.