Sommeren har vart lenge i år, men nå er høsten her med 12 grader og skarpere luft. Det føles godt å bli kald i kinna når man er ute. Det er en fin årstid vi går i møte. OG det er tid for grøt til frokost/lunsj.
Quinoagrøt er min absolutte grøt-favoritt. Og jeg har spist det jevnt og trutt de siste årene. Jeg la ut en oppskrift for noen år siden, men jeg følger sjelden den oppskriften lenger. Etter som tiden har gått har jeg endret på den, og den blir sjelden helt lik to ganger etter hverandre. Veldig ofte legger jeg til litt ekstra ingredienser eller krydder. Variasjon er fint, både for smaken og kroppen.
Tenkte det var på tide å dele en oppdatert grunnoppskrift, og litt tips til variasjon. For ikke bare smaker quinoagrøt godt, den er også proppfull av næring. Kjenner du ikke til quinoa kan du lese litt om det her.
Ingredienser
3 dl plantemelk
1 dl quinoaflak
1 ss chiafrø
1 ts kanel
1/2 ts ingefær
1 lita klype himalayasalt
1 ts kokosolje (kan utelates)
Ha plantemelk i en gryte og kok opp. Tilsett quinoaflak, chiafrø, kanel, ingefær og himalayasalt og rør godt. La grøten småkoke i 5-10 minutter (til passe konsistens) mens du rører av og til. Når grøten er ferdig rører du inn 1 ts kokosolje.
Topp grøten med det du liker av bær, frukt, nøtter, kakaonibs, kokos, hampfrø osv.
For variasjon kan du også ha kakaonibs, rosiner, kokos, rugflak, hirseflak eller lignende i grøten. Tilsett gjerne flere ulike krydder.
Grøten på bildet er kokt med grunnoppskriften + 1 ss kakaonibs og 1 ss rosiner. Toppingen er eple, tyttebær og hampfrø.






