Krumkaker uten egg, melk og gluten

Jeg har aldri laget krumkaker før, men det har stått på planen over julekaker jeg skal prøve meg på i mange år. For et par år siden kom jeg så langt at jeg fikk låne svigermors krumkakejern, men jeg kom aldri så langt at jeg prøvde det. I fjor strakk ikke tiden til, men nå er jeg endelig i gang – heldigvis bestemte svigermor seg for at hun ikke trengte å få krumkakejernet tilbake, så da hadde jeg det tilgjengelig da jeg var klar for å prøve meg.

Så var det å forske seg fram til en oppskrift som ivaretar alle krav om tilpasninger i familien. Første forsøk smakte supergodt, men hang fast i krumkakejernet. Andre forsøk gikk heldigvis mye bedre. De ser ikke så bra ut, men det skyldes nok mest mangel på teknikk.

Ingredienser
150 g melkefritt smør
1/2 dl rørsukker
1/2 dl kokossukker
1/2 dl plantemelk
1/2 dl vann
1 dl Jytte Arv
1 dl potetmel
1 ts kardemomme

Pisk smør og sukker til det er luftig. Tilsett plantemelk og vann og pisk det inn i smørblandingen. Tilsett så Jytte Arv, potetmel og kardemomme og bland til en klumpfri deig.

La deigen stå å svelle i minst en halv time. Stek kakene i et krumkakejern, 1 ss er nok per kake. Rull kakene så fort du tar de ut av jernet.

Oppskriften gir 18-20 krumkaker.

Oppbevares i tett boks.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *