Hvem ønsker seg ikke et stort selskap med bugnende kakebord i disse dager. Mai pleier å være den ultimate festmåneden, med 17. mai, konfirmasjoner osv. Også dette året må vi feire med forsiktighet i små grupper. Så med andre ord ikke så mange muligheter til å dekke et bugnende kakebord – men kaker kan vi fortsatt lage. Vi fortjener å unne oss noe godt.
Jeg har derfor samlet mine best oppskrifter på kaker og desserter i dette innlegget, for inspirasjon. Alle kakene er uten egg, melk, hvete, gluten, soya og raffinert sukker. Mange av dem er veganske – de som ikke allerede er veganske kan enkelt bli det ved å bytte ut honning med lønnesirup eller agavesirup, og gelatin med agar agar.



Sitron ostekake med bjørnebærsirup er en av mine absolutte favoritter. Den er så frisk og god, og de krydra bjørnebærsirupen tar den til nye høyder. Den er så godt, at jeg har gjort den om til dessert også.



Sjokoladekaker må man også ha på festbordet, eller når en bare ha lyst på noe godt. Her som sjokoladekake i liten langpanne, eller sjokoladekake med moreller og krem.



Har du smakt bringebærformasj? Viss ikke har du noe godt i vente. Den ene kaka har jeg kalt vegansk bringebærdrøm. Den har bunn laget av sjokoladegranola. Den andre bringebærfromasj kaken har nøttebunn med pekannøtter og kikertlake. Men du står selvfølgelig fritt til å mikse bunn og topping som du selv ønsker.

Og så sist men ikke minst. Dronning Maud dessert. En stor favoritt hos jentene mine.
Jeg håper du får en fantastisk mai måned, til tross for at vi fortsatt lever med koronarestriksjoner, og det er vanskelig å kunne planlegge selskapeligheter og feiringer. For min del betyr mai tre eksamener, så det blir nok ikke så mye eksperimentering på kjøkkenet. Men jeg skal i alle fall lage en, eller to eller tre av disse kakene.