Biffsalat med bacon og spicy dressing

Plutselig en dag foreslo mannen at vi skulle prøve biffsalat til middag. Da var jeg ikke vanskelig å be. Det kan tydeligvis skje mye rart når han bestemmer seg for å redusere karbo-inntaket. Jeg brukte det jeg hadde i kjøleskapet sammen med biff og bacon, men ble litt skeptisk til om det ble litt kjedelig. Så jeg sjekka litt oppskrifter på nett for å finne inspirasjon til en dressing. Jeg var spent på responsen fra mannen i huset, og den lot seg ikke vente på. Han var superfornøyd, og bad om det samme til middag dagen etterpå. Det vil jeg kalle en suksess. Og nå kan du også prøve.

Ingredienser
300 g biffstrimler naturell eller marinert
200 g bacon
2 stk hjertesalat
1/2 avokado
1/2 spisspaprika
50 g vannmelon
6 sukkererter
2 reddiker

Dressing
Saften av 1/2 sitron
2 ss fish sauce
1 1/2 ss kokossukker
1 ts finrevet fersk ingefær
1 fedd finrevet hvitløk
1/2 ts sambal oelek (eller 1/2 chili)
2 ts sesamolje

Start med å lage dressingen. Ha alle ingrediensene i en liten skål og rør sammen.

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft og del opp baconet i mindre biter og fordel på en eller to stekebrett med bakepapir på. Sett inn baconet i ovnen og la stå til det er sprøstekt. Hos meg tar det 10-15 minutter, følg med så det ikke blir brent.

Stek biffstrimlene i en panne med litt olje. Når jeg bruker marinerte biffstimler krydrer jeg ikke, men om jeg bruker naturell biffstrimler krydrer jeg med salt, pepper og malt ingefær. Ta biffstrimlene over i en skål når de er ferdig stekt, og la de avkjøle mens du tilbereder resten.

Del hjertesalaten i passelige biter. Del så avokado, spisspaprika, vannmelon, sukkererter og reddiker i små biter. Bland alt dette sammen.

Like før servering tilsettes bacon, biffstrimler og dressingen. Bland godt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *