Granola uten havre

Jeg elsker yoghurt med bær/frukt toppet med granola – og jeg elsker å lage granolaen min selv. Grunnen til at jeg begynte å lage min egen granola var at det ikke fantes noen på markedet som var uten alle de ingrediensene jeg ikke kunne spise. Nå er jeg så glad for at jeg lærte å lage det selv – jeg har full kontroll på ingrediensene, og slipper alt det skjulte sukkeret og andre rare ingredienser man finner i granola fra butikken.

Det er flere oppskrifter med granola på bloggen. Jeg liker å variere med smak og innhold. Og nå meldte behovet seg for en granola uten havre og sesamfrø, så da prøvde jeg like greit ut en ny kryddersmak når jeg først var i gang. Jeg er veldig glad i krydder, så om du syns det høres mye ut kan du gjerne tone det litt ned første gangen, og eventuelt justere neste gang.

Og om du ikke har alle de tørre ingrediensene kan du bare ta mer av noe annet slik at den totale mengden blir det samme som i oppskriften.

Ingredienser
100 g bokhveteflak
100 g hirseflak
100 g quinoaflak
100 g kokos
100 g hakkede valnøtter
100 g solsikkekjerner
100 g gresskarfrø
2 ss ceylon kanel
1 ss malt ingefær
1 ss kardemomme
1 dl lønnesirup
1,2 dl olivenolje

Bland samme alle de tørre ingrediensene. Tilsett lønnesirup og olivenolje og bland godt. Sørg for at alt er fuktig.

Fordel det på to bakebrett med bakepapir. Stekes på 120 grader varmluft i ca. 55 minutter.

Avkjøles på bakebrettene. Når det er helt avkjølt has granolaen over i tett glass eller boks.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *