Stekte grønnsaker

Når noen i husstanden ikke spiser poteter, ris eller pasta, krever det at man blir litt kreativ med tilbehøret til middagen. Det blir ekstra viktig når samme person ikke er noe særlig glad i grønnsaker tilberedet på tradisjonell måte.

Her blander jeg sammen litt forskjellig, steker i stedet for å koke, og tilsetter kokosaminos (erstatning for soyasaus) for å gi litt annen smak. Det blir supert tilbehør til alle typer kjøtt, og det blir spist adskillig større mengde grønnsaker enn om blomkål og brokkoli var kokt.

Ingredienser
1 blomkål inkl. stilk
1 brokkoli inkl. stilk
1 løk
2 fedd hvitløk
1 spisspaprika
olje til steking
3 ss kokosaminos/soyasaus

Finhakk hvitløk og hakk løk og spisspaprika. Del blomkål og brokkoli i små buketter, del også stilkene i små biter (hovedstilken bør skrelles først).

Ha olje i pannen og stek løk og hvitløk til løken blir blank. Ha i resten av grønnsakene og skru ned til middels varme. Stek i ca. 15 minutter, rør jevnlig. Tilsett kokosaminos/soyasaus mot slutten.

Tips!
Bruk gjerne andre grønnsaker også, som sopp, gulrot, pastinakk, sellerirot osv.

One thought on “Stekte grønnsaker

  1. Hei, jeg spiser etter Medical Medium sine prinsipper, og om man ikke spiser for mye av det så finnes det kikertpasta, linsepasta, søtpotetpasta 🙂 De jeg har kjøpt er rene i sine ingredienslister (bare som et tips). Jeg lager meg ofte en wok med friske grønnsaker, så har jeg funnet pastasaus (finnes uten e-stoffer) som jeg bruker og litt pasta skruer oppi. Helt nydelig 🙂

Legg igjen en kommentar til Monica Reberg Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *